INFO

FESTIVAALIALUE

Suomipop-festivaali järjestetään Lutakonaukiolla, Jyväskylässä.

PORTIT

Tapahtuman portit ovat avoinna seuraavasti: 

TO klo 14.30
PE klo 13.00
LA klo 13.00


Aluekartta

SAAPUMISOHJEET

Lutakonaukiolle löytää parhaiten seuraamalla Paviljonki-opasteita. Aukio sijaitsee Paviljongin ja Jyväskylän sataman välissä. Juna- ja bussiasemalta (Jyväskylän matkakeskukselta) matkaa alueelle kertyy muutamia satoja metrejä. Kävelykadulta on matkaa aukiolle noin 600 metriä.

Tapahtumapaikan alta löytyy myös parkkihalli P-Paviljonki 1, jolloin matkaa alueelle on vain muutamia kymmeniä metrejä.

Festivaalilla ei ole omaa pysäköinti- tai leirintäaluetta. 

ALUEEN KIERTOREITIT 

Suomipop Festivaalin vuoksi Lutakonaukio on suljettu normaalilta jalankulku- ja pyöräilyliikenteeltä 9.-15.7.2018
Kiertoreitit kulkevat Sataman ja Rantaraitin sekä Uno Savolankadun kautta. Alueen ohikulkijoita pyydetään varovaisuuteen tapahtuman rakennus- ja purkuaikana sekä varautumaan ruuhkiin tapahtuma-aikana.

Myös Satamakadun myötäiset kevyen liikenteen väylät on suljettu 9.-15.7.2018 välisenä aikana Schaumannin puistotien ja Satamakadun risteyksen ja Lutakonaukion välillä.

Uno Savolankatu on suljettu ajoneuvoliikenteeltä huoltoajoa, Uno Savolankadun asukasliikennettä ja Invatakseja lukuunottamatta Jyväsparkin parkkihallin ja Lutakonaukion välillä. 

LIPUT JA RANNEKKEENVAIHTO

Kaikki Suomipop Festivaalin liput vaihdetaan rannekkeiksi. VIP-liput vaihdetaan rannekkeen lisäksi erilliseksi VIP-passiksi. Festivaaliranneke mahdollistaa alueelta poistumisen ja sinne palaamisen festivaalin ajan.

Tarkistat ja rannekkeenvaihtotilanteessa, että ranneke on kunnolla kiinni. Rannekkeiden päitä ei saa leikata tai polttaa. 

Ranneke on henkilökohtainen, eikä sitä saa antaa, vaihtaa tai myydä toiselle henkilölle. Myös VIP-passi on henkilökohtainen. Rannekkeet kiinnitetään vaihtotilanteessa suoraan ranteeseen, eli et voi vaihtaa kaverisi lippua rannekkeeksi, mikäli kaverisi ei ole mukana rannekkeenvaihtotiskillä. 

Vaihdamme rannekkeiksi vain fyysisiä paperilippuja sekä pdf- ja mobiililippuja. Emme vaihda rannekkeiksi lipusta olevaa valokuvaa.

Pidätämme oikeuden poistaa rannekkeen toistuvaa häiriötä aiheuttavalta asiakkaalta, emmekä ole velvollisia korvaamaan asiakkaalle uutta ranneketta.

Kolmen päivän festivaalilippuja on mahdollista vaihtaa rannekkeiksi koko viikonn ajan Kauppakeskus Sepässä sekä festivaalia edeltävänä keskiviikkona Jyväskylän Kävelykadulla. Vaihtamalla rannekkeesi ennakkoon nopeutat pääsyäsi alueelle.

Kahden päivän ja yhden päivän lippuja ei valitettavasti pystytä vaihtamaan kuin vasta festivaalialueen rannekkeenvaihtopisteissä, jotka sijaitsevat festivaaliporttien luona.

ViP-liput vaihdetaan paikan päällä VIP-sisäänkäynnillä.

Vaihtoajat:

ENNAKKOVAIHTO: KAUPPAKESKUS SEPPÄ
Maanantai 9.7. klo 12 - 17
Tiistai 10.7. klo 12 - 17
Keskiviikko 11.7. klo 12 - 17
Torstai 12.7. klo 12 - 17

ENNAKKOVAIHTO: KESKUSTA, KÄVELYKATU
Keskiviikko 11.7 klo 12 - 17

RANNEKKEENVAIHTO PAIKAN PÄÄLLÄ
Torstai 12.7 klo 13:30 - 01
Perjantai 13.7 klo 12:00 - 01
Lauantai 14.7 klo 12:00 - 01

NARIKKA

Tapahtuman molemmilla porteilla sijaitsee narikka. Maksu 3 euroa/kerta.

PANTTI

Suomipop festivaalilla on käytössä tölkkipantti. Tölkkipantti on 2 euroa. Pantilla pidetään festivaalialue yhdessä siistinä, sekä mahdollistaan tölkkien parempi jatkokäsittely uusiksi tölkeiksi ja muiksi alumiinituotteiksi.

Pantti maksetaan jokaisesta anniskelupisteestä ostetusta tölkistä. Ensimmäistä juomaa ostaessasi maksat kassille pantin, jonka saat takaisin palauttaessasi. Tölkin voi palauttaa takaisin anniskelupisteisiin tai erillisiin tölkinpalautuspisteisiin. Tölkkien panttien maksimipalautusmäärä on 5 tölkkiä/henkilö/kerta. 

Tölkkien kerääminen tapahtuma-alueella on kielletty. Voit palauttaa vain ostamasi tölkit. Tölkkejä ei saa viedä tapahtuma-alueen ulkopuolelle, eikä niitä saa tuoda alueen ulkopuolelta sisäpuolelle.

HUOM! Pantti ei ole käytössä ruokamyyntipisteissä eikä VIP-alueilla.

RUOKA JA JUOMA

Festivaalialueella sijaitsee runsaasti ruokakojuja niin anniskelualueella kuin sallitulla alueella. Jyväskylän Suomipopissa voit herkutella mm. täytetyillä patongeilla, burgereilla, Kalaravintolan antimilla kuin perinteisellä festarigrillilläkin. 

Festivaalin anniskelualueella on useita anniskelupisteitä. Myynnissä on myös alkoholittomia tuotteita. Tapahtuma-alueella on myös kaksi jäätelökioskia sekä kahvivaunu. Alkoholittomia juomia on ostettavissa myös ruokamyyntipisteistä.

OHEISPALVELUT

Tapahtuma-alueelta löytyy runsaasti myyntikojuja sekä erilaisia toimintapisteitä. Alla muutamia poimintoja.

STUDIO AKI KORPINEN
Studio Aki Korpisen festarikampaamo palvelee asiakkaita tapahtuma-alueella. Festarikampaamossa on paikalla myös hieroja, joka tekee lyhyitä (n. 10 min) niska-hartiahierontoja tilanteen mukaan. Hieroja paikalla to 15 - 21, pe ja la 14 - 21. VIP-alueella on myös VIP-asiakkaille oma kampaamopiste.

BENJI & LINKO
Benjihyppypaikka sekä Ihmislinko sijaitsevat anniskelualueella, eikä sinne ole pääsyä alle 18-vuotiailla asiakkailla. Benjihyppypaikalle ei pääse ilman voimassa olevaa festivaaliranneketta.

TATUOINNIT JA LÄVISTYKSET 
Tatuointi- ja lävistysbussi sijaitsee anniskelualueella. Ikäraja K-18.

KARAOKE
Tapahtuman anniskelualueella sijaitsee Popmasterin Karaokepiste, jossa voi vapauttaa oman suomipoptähtensä. 

MERCHANDISE ELI FANITUOTEMYYNTI
Tapahtuma-alueella on Radio Suomipopin fanituotemyyntipiste, josta on mahdollistaa esimerkiksi Radio Suomipopin t-paitoja sekä muita fanituotteita. Lisäksi tapahtuma-alueella on vaihtelevasti bändien omia tuotemyyjiä, jotka myyvät artistien fanituotteita. Molemmat myyntipisteet sijaitsevat vierekkäin.

FORTUMIN LATAUSPISTE
Fortumin latauspiste palvelee asiakkaita tapahtuman aukioloaikoina. Latauspisteellä puhelimen lataus onnistuu kesken festaroinnin.

TAIVAS VARJELE -SKYBAR
Tapahtuman anniskelualueella sijaitsee Taivas Varjele -skybar, jonka kyydissä pääset korkeuksiin nauttimaan virvokkeista sekä ihailemaan festivaalialuetta ilmasta käsin. Skybarin hinta on 15 euroa, hintaan sisältyy piccolokuohuviini. Korkeuksissa ollaan noin 15 minuuttia. 

TAKSI

Tapahtuman Taksitolppa sijaitsee Piippukadulla, tapahtuma-alueelta katsottuna Kongressikeskus Paviljongin toisella puolella. 

VALOKUVAAMINEN

Omat järjestelmäkamerat ja videokamerat ovat festivaalialueella kiellettyjä.

Festivaalialueella ja sen lähiympäristössä liikkuvat tapahtuman viralliset kuvaajat sekä videokuvaajat. Kuvia käytetään markkinoinnissa, somekanavilla sekä verkkosivuilla www.suomipopfestivaali.fi. Myös media kuvaa festareilla. 

Kun päivität kuviasi someen, muista käyttää hashtageja #suomipopjyvaskyla ja #suomipopkaupunki.

MAKSUVÄLINEET JA PANKKIAUTOMAATTI

Tapahtuma-alueella maksuvälineinä käyvät käteinen ja maksukortit. Suosittelemme varaamaan mukaan myös käteistä!

Lähin pankkiautomaatti sijaitsee K-Supermarket Lutakossa. Seuraavaksi lähin automaatti sijaitsee Jyväskylän Matkakeskuksella.

TURVALLISUUS 

Tapahtuman turvallisuuden hoitaa Enjoy Turva. Tutustu Enjoy Turvan palveluihin ja muihin asiakastapahtumiin

Noudata festivaalijärjestäjien ja järjestyksenvalvojien antamia ohjeita mahdollisten vaaratilanteiden sattuessa. Mahdollisten onnettomuuksien varalta alueella päivystää ensiapuryhmä. Jos huomaat onnettomuuden tai muun turvallisuusongelman, ilmoitathan heti asiasta järjestyksenvalvojille!

Omien alkoholijuomien ja mahdollisesti turvallisuutta vaarantavien esineiden tuominen tapahtumapaikoille on ehdottomasti kielletty.

Tupakointi on ehdottomasti kielletty lavan edustalla. 

Tapahtuma-alueen porteilla suoritetaan turvatarkastuksia. 

KIELLETYT ESINEET & ASIAT

Alla olevien esineiden ja asioiden tuonti alueelle on kielletty. Tuotteet on jätettävä joko kotiin tai tapahtuman narikkaan.

- Sateenvarjot
- Omia alkoholijuomat
- Lasipullot tai -tölkkit. (Poikkeuksena pilttipurkit, jos saavut paikalle sylilapsen kanssa!)
- Metallipurkit
- Lemmikkieläimet
- Huonekalut
- Huomioväriset, järjestyksenvalvojan liiviä muistuttavat vaatekappaleet tai asusteet. 
- Teräaseet, ilotulitteet, laserpointeri tai muut vahingoittamiseen sopivat esineet tai asiat
Järjestelmäkameroita, videokameroita, kuvaushelikoptereita tai droneja, läppäreitä tai padeja (median kuvausluvat akkreditoinnin kautta erikseen)
- Retkituolit, ellei sinulla ole fyysistä vammaa jonka vuoksi tarvitset sen mukaan. Varmista kuitenkin jakkaran tuonti etukäteen osoitteesta tapahtumat@nelonenmedia.fi.
- Omat radiopuhelimet
- Selfiekepit
- Julisteiden, flyereiden tms jako alueella tai sen välittömässä läheisyydessä
- Yleisön käsien päällä "surffaaminen" eli crowd surfing 
- Liput ja banderollit (järjestyksenvalvojilla on oikeus kieltää lippujen ja banderollien tankojen ja keppien vimeinen tapahtuma-alueelle). 

Huom! Alueelle voi tuoda tilavuudeltaan max. 0,5 litran avaamattoman ja alkoholittoman tai tyhjän muovipullon. Festivaalialueella on vesipiste.

ENSIAPU

Tapahtuma-alueella on ensiapupiste.

ESTEETTÖMYYS

Festivaalialue on helppokulkuinen, asfaltoitu ja tasainen kenttä. Alueella on pyörätuolikatsomo sekä inva-wc. Meillä käy myös vessapassi. Lisätietoa vessapassista täältä. Vessapassilla voi käyttää invawc-tiloja. Mikäli asiakas on pyörätuolissa, liikuntarajoitteinen tai hänellä on jokin muu henkinen tai fyysinen vamma, jonka vuoksi hän tarvitsee avustajaa päivittäisiin toimiin, pääsee avustaja samalla lipulla avustettavan kanssa tapahtumaan.

HUOM! Mikäli avustajaa tarvitseva asiakas on ostanut VIP-lipun, VIP-alueen palvelut kuten esim. VIP-ruokailu eivät automaattisesti koske avustajaa. Mikäli avustaja haluaa ruokailla, voi hän tällöin maksaa erikseen pääportin viereisessä lipunmyyntipisteessä ruokamaksun. 

LÖYTÖTAVARAT

Löytötavarat toimitetaan festivaaliaikana narikkaan. Löytötavarat ja narikkaan jääneet tavarat toimitetaan  Suomen Löytötavarapalveluun tapahtuman jälkeen maanantaina. Kadonneita tavaroita voi tiedustella maanantaista alkaen p. 0600 03393.

YHTEYSTIEDOT

Yleinen sähköposti tapahtumat@nelonenmedia.fi. Laita otsikoksi Suomipop Festivaali Jyväskylä. Ohjaamme viestisi oikealle henkilölle. 

MYYNTIPAIKAT

Kaikki festivaalin ruoka-, jäätelö- ja makeismyyntipaikat on jo varattu. Huomioimme kuitenkin vielä paikallisten yrittäjien ja tuottajien tarjoukset. 
Yhteydenotot info@myyntipaikat.fi viimeistään kolme viikkoa ennen tapahtumaa.