MEDIA

Suomipop Festivaali Jyväskylä muuttuu K-18 -tapahtumaksi

Jyväskylän Lutakonaukiolla 11.-13.7. järjestettävä Suomipop Festivaali Jyväskylä muuttuu K-18 -tapahtumaksi. 11. kertaa järjestettävän tapahtuman ikärajaan liittyvällä muutoksella pyritään lisäämään tapahtuma-alueen asiakasviihtyvyyttä, yleistä turvallisuutta ja parantamaan asiakaskokemusta, sujuvoittamaan alueen palveluita sekä vähentämään alueen pullonkauloja.
 
”Nuorten festivaaliasiakkaiden määrä tapahtumassamme on vähentynyt vuosi vuodelta, jonka myötä festivaalin ikäjakauma on noussut. Tällä hetkellä Jyväskylän Suomipoppien suurin kävijäryhmä on 25-54-vuotiaat aikuiset, alaikäisten kävijöiden määrän jäädessä noin 3% koko yleisöstä. Tästäkin määrästä suurin osa on ollut alle 10-vuotiaita, vanhempien kanssa tapahtumaan tulleita lastenlippulaisia”, kertoo tuotantojohtaja Hannu Haljala.
 
Suomipop Festivaali Jyväskylän sisartapahtuma Suomipop Festivaali Oulu on alusta asti ollut K-18-tapahtuma.
 
”Tämän ikärajamuutoksen myötä pystymme lisäämään erityisesti asiakasturvallisuutta, kun esimerkiksi anniskelualueen ja anniskelemattoman alueen välillä olevat, ruuhkaa lisäävät portit ja aidat voidaan poistaa ja luoda kaikille helppokulkuisempi tapahtuma. Olemme saaneet Oulusta todella hyviä kokemuksia kokonaan anniskelualueena olevasta Suomipop Festivaalista”, jatkaa Haljala.
 
Ikärajamuutoksen myötä erilliset lastenliput jäävät pois käytöstä, mutta jatkossa alle 12-vuotiaat pääsevät maksutta huoltajan mukana tapahtumaan. Huoltajan on kuitenkin pidettävä huolta mukanaan olevista lapsista koko tapahtuman ajan.
 
Tapahtuman lipunmyynti on ollut käynnissä kesän 2018 tapahtumasta asti. Mikäli lippuja on ostettu tänä aikana alaikäisille asiakkaille, on liput mahdollista palauttaa 31.3.2019 mennessä. Liput ostaneita asiakkaita kontaktoidaan lipunmyyntikanavien kautta, mutta asiakkaan on mahdollista ottaa myös itse yhteyttä festivaaliin sähköpostitse osoitteeseen tapahtumat@nelonenmedia.fi.
 
Suomipop Festivaalin ensimmäiset artistijulkaisut kesälle 2019 tehdään marras-joulukuun vaihteessa 2018.
 

Kuvat medialle

Kuvia vuoden 2018 festivaalista median käyttöön täällä.

Akkreditointi

Akkreditointi on päättynyt.