SAAPUMISOHJEET

Lutakonaukiolle löytää parhaiten seuraamalla Paviljonki-opasteita. Aukio sijaitsee Paviljongin ja Jyväskylän sataman välissä. Juna- ja bussiasemalta (Jyväskylän matkakeskukselta) matkaa alueelle kertyy muutamia satoja metrejä. Kävelykadulta on matkaa aukiolle noin 600 metriä.

Tapahtumapaikan alta löytyy myös parkkihalli P-Paviljonki 1, jolloin matkaa alueelle on vain muutamia kymmeniä metrejä.

Festivaalilla ei ole omaa pysäköinti- tai leirintäaluetta.

TAPAHTUMA-ALUE

Koko tapahtuma-alue on anniskelualuetta. Omien alkoholijuomien tuonti alueelle on kielletty.

Tapahtuma-alueen portit sijaitsevat Lutakonaukion paviljongin puoleisessa päässä ja Sataman ja Satamapuiston puoleisessa päädyssä. Alueella on kaksi festivaalilavaa, useita myyntipisteitä, wc-alueet, hengailualue sekä vip-alue ja erillinen Blåkläder-vip-terassi.

Portit:
TO 16:00
PE 13:30
LA 14:00

Tapahtuma-alueelle on kaksi porttia: Pääportti, joka sijaitsee Sokos Hotel Paviljongin puoleisessa päässä aluetta sekä Jyväskylä -portti, joka sijaitsee Sataman parkkipaikalla.

ALUEEN KIERTOREITIT

Lutakonaukio on suljettu normaalilta jalankulku- ja pyöräilyliikenteeltä 8.-14.7.2019. Tämän lisäksi festivaalin rakennustöistä voi olla satunnaista haittaa jo 5.-7.7.2019. Alueen kiertoreitit kulkevat Sataman ja Rantaraitin sekä Uno Savolankadun kautta.

Alueen ohikulkijoita pyydetään varovaisuuteen tapahtuman aikana.

Myös Satamakadun myötäiset kevyen liikenteen väylät on suljettu 8.-14.7.2019 läpikulkuliikenteeltä Schaumannin puistotien ja Satamakadun risteyksen ja Lutakonaukion välillä.

Uno Savolankatu on suljettu ajoneuvoliikenteeltä huoltoajoa, Uno Savolankadun asukasliikennettä ja Invatakseja lukuunottamatta Jyväsparkin parkkihallin ja Lutakonaukion välillä.

Karttakuva kiertoreiteistä täällä.

IKÄRAJA

Tapahtuma on K-18. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi passilla, ajokortilla tai kuvallisella henkilökortilla.

Alle 12-vuotiaat lapset voivat tulla maksutta huoltajan mukana tapahtumaan, mutta lapsista on pidettävä huolta koko tapahtuma-ajan eikä heitä saa jättää alueelle ilman valvontaa missään tilanteessa.

Yli 70-vuotiaat asiakkaat ovat tervetulleita tutustumaan tapahtumaan maksutta. Ikä todistettava Infopisteellä henkilöllisyystodistuksella.

LIPUT JA RANNEKKEET

Kaikki pääsyliput vaihdetaan rannekkeiksi. VIP-liput passiksi ja rannekkeiksi. Rannekkeet ja passit ovat henkilökohtaisia, eikä niitä saa luovuttaa tai myydä toiselle henkilölle kesken festivaalin. Jokaisen tulee vaihtaa oma pääsylippunsa itse festivaalirannekkeeksi. Ranneke mahdollistaa poistumisen alueelta kesken tapahtumapäivän.

Liput vaihdetaan rannekkeiksi sekä paikan päällä että ennakkovaihtopisteissä. Ennakkovaihtopisteet sijaitsevat Kauppakeskus Sepässä tiistaina, keskiviikkona ja torstaina sekä Kävelykadulla torstaina. Paikan päällä rannekkeenvaihtopisteet palvelevat tapahtumaporttien läheisyydessä torstaina, perjantaina ja lauantaina.

Rannekkeenvaihto alueella:
TORSTAI klo 15:00 alkaen
Vaihdamme vain torstain ja kolmen päivän pääsylippuja sekä vip-lippuja.

PERJANTAI klo 12:30 alkaen
Vaihdamme perjantain ja kahden päivän pääsylippuja ja vip-lippuja sekä 3 päivän pääsylippuja ja vip-lippuja, mikäli niitä ei ole lunastettu torstaina.

LAUANTAI klo 13:00 alkaen
Vaihdamme lauantain pääsylippuja ja viplippuja, sekä 3 päivän ja 2 päivän pääsylippuja ja vip-lippuja, mikäli niitä ei ole lunastettu torstaina tai perjantaina.

Ennakkorannekkeenvaihto Kauppakeskus Sepässä:
TIISTAI: 13:00 – 18:00
KESKIVIIKKO: 13:00 – 18:00
TORSTAI: 11:00 – 18:00

Rannekkeenvaihto Kävelykadulla
Kävelykadun rannekkeenvaihtopiste sijaitsee #suomipopkaupunki -kontilla, Suomalaisen Kirjakaupan ja Sokos Jyväskylän välissä, aivan Kompassin vieressä.

TORSTAI: 10:00 – 18:00

Ennakkovaihtopisteessä Sepässä ja Kävelykadulla vaihdetaan vain 3 päivän, torstain että perjantain pääsylippuja sekä 3 päivän, torstain ja perjantain VIP-lippuja.

Huomioithan, että kun olemme vaihtaneet lipun rannekkeeksi tai rannekkeeksi ja passiksi, olet asiakkaana sen jälkeen vastuussa rannekkeestasi ja passistasi. Emme korvaa kadonneita tai rikki menneitä rannekkeita tai passeja.

VALOKUVAUS

Festivaalialueella sekä sen ympäristössä liikkuu tapahtuman aikana virallisia valokuvaajia ja videokuvaajia. Kuvia käytetään markkinoinnissa, somekanavissa, aftermovieissa sekä nettisivuilla www.suomipopfestivaali.fi. Myös media kuvaa festivaaleilla.

Omat järjestelmäkamerat ja videokamerat ovat festivaalialueella kiellettyjä. Omalla puhelimella kuvaaminen sekä niin sanotut ”pokkarikamerat” ovat tapahtuma-alueella sallittuja.

ESTEETTÖMYYS

Avustaja pääsee maksutta maksavan avustettavan kanssa tapahtumaan. Avustajakäytäntö koskee kaikkia, jotka tarvitsevat avustajaa päivittäiseen toimimiseen tai asioimiseen. Avustajan ja avustettavan tulee saapua yhtä aikaa rannekkeenvaihtopisteeseeen tai pääportin vieressä sijaitsevaan Info-pisteeseen, joissa asia käsitellään. Avustajakortin tai vammaiskortin mukaan ottaminen nopeuttaa sisäänpääsyä.

Lutakonaukio on pääosin asvaltoitu ja helppokulkuinen alue. Molemmilla lavoilla on omat pyörätuolikorokkeet vain pyörätuoliasiakkaiden käyttöön. Alueelta löytyy myös invawc:t.

KIELLETYT JA SALLITUT ESINEET

Festivaalialueelle ei saa tuoda

 • pulloja, purkkeja, tölkkejä
 • sateenvarjoja
 • retkituoleja
 • minkäänlaisia juomia. Tyhjä, 0,5L läpinäkyvä muovipullo on sallittu vesipulloksi
 • lemmikkejä
 • minkäänlaisia aseita, räjähteitä, ilotulitteita, laserpointereita, spraymaaleja jne
 • huomiovärisiä eli oransseja tai keltaisia järjestyksenvalvojan liiviä muistuttavia vaatteita tai asusteita
 • järjestelmäkameraa, videokameraa tai selfiekeppiä
 • Matkakaiuttimia tai muita boombox -järjestelmiä
 • dronelennokkeja
 • omia radiopuhelimia
 • polkupyöriä, skeittilautoja, potkulautoja tai sähkömopoja

NARIKKA & LÖYTÖTAVARAT

Tapahtuma-alueella on kaksi narikkaa. Pääportin narikka sijaitsee viistosti portilta katsottuna Paviljongin luona. Jyväskylä-portin narikka sijaitsee lipunmyyntipisteen vieressä.

Löytötavarat toimitetaan Pääportin narikkaan. Tapahtuman jälkeen löytötavarat toimitetaan Jyväskylän löytötavarapalveluun, josta niitä voi kysyä keskiviikosta alkaen.

Narikka avoinna:
TO 16 – 01
PE 13:30 – 01
LA 14:00 – 01

Narikan hinta on 3 euroa. Narikassa käynnin hinta on 3 euroa/kerta.

VIP-asiakkaille Narikka on ilmainen.

TÖLKKIPANTTI

Festivaalilla on käytössä tölkkipantti 1€

Pantti maksetaan jokaisesta anniskelupisteestä ostetusta tölkistä tai pullosta. Ensimmäisen juoman ostaessasi maksat kassalle tölkkipantin 1€, jonka saat takaisin tölkin palauttaessasi. Festivaalialueella on kaksi palautuspistettä, joihin tölkkejä voi palauttaa. Tölkin voi palauttaa myös takaisin anniskelutiskille. Maksimipalautusmäärä on 5 tölkkiä/hlö. Tölkkejä ei saa viedä tapahtuma-alueen ulkopuolelle, eikä niitä saa tuoda alueen ulkopuolelta alueen sisälle, eikä niiden järjestelmällinen kerääminen ole sallittua.

MUUTA

 • Oikeudet ohjelmaan ja aikatauluun liittyviin muutoksiin pidätetään
 • Osa ohjelmasta voidaan järjestää esiintymispaikassa, jossa on rajoitettu kapasiteetti
 • Ostathan pääsylippusi vain valtuuteltuta jälleenmyyjältämme. Tapahtuman virallisia lippukumppaneita ovat Tiketti ja Lippupisteessä.
 • Pidätämme oikeuden poistaa rannekkeen toistuvaa häiriötä aiheuttavalta asiakkaalta, emmekä tällöin ole velvollisia korvaamaan asiakkaalle uutta ranneketta

YHTEYSTIEDOT

Lisätiedot: tapahtumat@nelonenmedia.fi
Muistathan mainita viestissäsi, että asiasi koskee Suomipop festivaali Jyväskylää.

Rekrytointi tapahtumaan: emme ota vastaan työhakemuksia. Asiakaspalvelu-, rakennus-, siivous- ja anniskelutöitä koskevasta rekrytoinnistamme vastaa Enjoy Festival Oy. Järjestyksenvalvontaamme koskevasta rekrytoinnista vastaa Enjoy Turva.